Concursul s-a încheiat, află câştigătorii!

Economia de energie, reciclarea, reducerea poluării prin folosirea unor mijloace de transport alternative precum bicicleta și creșterea nivelului de conștientizare publică privind accentuarea încălzirii globale au fost principalele soluții propuse de participanții la concurs.

Câștigătoarea competiției este Melinda Raduly. Ca răspuns la întrebarea “Dacă ai fi Pământul pentru o zi, ce le-ai propune oamenilor?”, aceasta oferă într-o formă grafică originală trei soluții simple împotriva schimbărilor climatice: scăderea cantității de deșeuri, folosirea surselor de energie alternative precum cea eoliană și “însănătoșirea” centrelor urbane prin reducerea traficului și extinderea spațiilor verzi.

Melinda a câștigat un Notebook Acer și o excursie de trei zile la Londra. Următorii doi clasați sunt Silviu Savin și Luana Văduva. Cele trei materiale finaliste vor fi postate pe website-ul “Seal the Deal” al campaniei internaționale a ONU pentru încheierea unui acord global la Copenhaga.

Câștigătoarea concursului, Melinda Raduly a spus:
“Când am aflat de competiție, am simțit nevoia să fac parte din această mișcare importantă, pentru a atrage atenția asupra urmărilor activităților umane. Am ales modalitatea cea mai expresivă de a arăta că Pământul suferă, deși nu ne poate spune acest lucru în cuvinte. În animația prezentată de mine, Pământul se poate regenera, dar numai cu ajutorul nostru. În primul rând, este nevoie de schimbarea atitudinii locuitorilor Planetei înainte de a fi prea târziu”.

Juriul a fost format din reprezentanți ai organizatorilor, un ONG (Eliza Teodorescu, Alma-RO), un cunoscut blogger (Cristian Manafu) și un jurnalist (Ecaterina Procopov, Adevarul). Au fost punctate relevanța, creativitatea, corectitudinea și concizia.

Mulţumim celor peste 150 de înscrieri în concurs, cele mai relevante şi creative dintre acestea au fost compilate într-un document informativ care va fi promovat în cadrul Summitului de la Copenhaga de către partenerii români prezenţi pe parcursul desfăşurării evenimentului.

Felicitări câştigătorilor!

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: